A REVIEW OF MARKA YöNETIMI

A Review Of marka yönetimi

A Review Of marka yönetimi

Blog Article

Uzun vadede güçlü bir marka oluşturulmasına katkı sağlayan stratejik marka yönetimi 4 aşamada şu şekilde açıklanabilir:

Genel kabullere göre değerlendirildiğinde ise sürdürülen marka yönetiminde pazarlama stratejilerini etkili bir şekilde sürdürebilmek için dört farklı yöntemden yararlanılabilir:

Bu açıdan bakmak istendiğinde halkla ilişkiler uzmanının hazırladığı tüm planlarda, şirketin satışlarının hedeflerini etkileyebilecek olan grupların markaya ve kuruma karşı müspet görüntü oluşturmasına yönelik stratejik kararlar almış olduğu belirtilebilir.

İçerisinde birçOkay ana faktör olarak disiplini içinde barındırması sebebiyle çatı gibi bir kavram olma özelliğini taşıyan ve tamamen bütünleşik pazarlama olan bu faktör büyük miktarda uygulanması durumunda marka olma durumu bizzat gerçekleşir. Diğer bir ifade ile reklam ve pazarlama, yazışma, sosyal medya, dijital marka advertisementı, toplumsal medya, saygınlık yönetimi, pr, kurumsal iletişim ve marka yönetimi yazışma başta olmak suretiyle bütün disiplinler belli bir stratejilere sadık kalınmasıyla yönetildiğinde bir şirket, kişiler, kurum, kurum ürünler, hizmetler, fikirler, olgular, nesneler, içerik, teşebbüs vs. gibi bazı durumlar ile markalaşır.

Son olarak, marka, tüketicilere tutarlı bir görünüm sunmalıdır. Markanın logosu, renkleri, dil kullanımı ve genel ses tonu dahil tüm görsel ve sözlü unsurları, marka kimliğini desteklemeli ve aynı mesajı yansıtmalıdır. Bu şekilde tüketicilere istikrarlı ve güvenilir bir deneyim sunulabilir.

10. Başarı ölçümü ve raporlama: Marka yaratma sürecinin başarılı olup olmadığını ölçmek için belirlenen başarı göstergeleri doğrultusunda raporlama ve analiz yapılması gerekir.

six. Ayrıcalıklı ve özgün bir değer sunma: Markanın benzersiz değer önermesinin tanımlanması, tüketicilerin gözünde markanın diğer rakiplerinden ayrılmasına gardenımcı olur.

Bir üst başlıkta değindiğimiz gibi marka yaratma sürecinde genel kabul gören more info iki yaklaşım, pazarlamanın önemini kabul etmekte fakat pazarlama yönteminde birbirlerinden ayrılmaktadırlar.

İyi bir kimlik yönetimi çalışmaları ile marka imajınızı, kimliğinizi ve performansınızı yukarı taşıyarak hedeflediğiniz marka konumlandırması başarısına ulaşmak için marka yönetimini şu şekilde sürdürmeniz gereklidir:

Hitap edilmesini arzu ettiğiniz alan kişi profili ve o müşterilerinin isteklerine müsait stratejileri geliştirmek ürünlerinizi pazarlama hususunda güvenli advertımlar atmanızı kesinlikle sağlayacaktır.

Marka yönetimi olmaksızın çalışan daha doğrusu markalaşmadaki sürecinde mantıklı olmayan advertımlar atılarak bir eylemin sürekliliğini kazanmak üzere kazandırır ve o konuma gelmesi olanaksız olarak görülmektedir. Markalar yönetimi önemi ise tam olarak burada kendisini belli etmektedir. Marka yönetiminin önemi tamamiyle ferdin istekleri ve çabası doğrultusunda ortaya çıkar.

Markaya duygusal açıdan bağlanmak da marka sadakatinin temel taşlarından olmuştur. İlaç sektöründe marka sadakatini etkileyen etmenleri inceleyen bu çalışmada hekimlerin marka sadakatini etkileyebilecek nedenler irdelenmiştir. Bu çalışma ile marka kavramı ve marka sadakati kavramı da detaylı bir şekilde ele alınmış, marka kavramı, marka sadakati ve markayla ilgili çeşitli yapılar ve bu yapıların marka sadakatiyle ile ilgisi konusunda mevcut literatürler incelenmiştir. İlaç sektöründe marka sadakati ve marka sadakatini etkileyen etmenlerin belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde marka ile ilgili kavramlar, ikinci bölümde marka sadakati kavramı ve ilaç sektöründe marka sadakati yaklaşımları yer almaktadır. Üçüncü son bölümde ise ilaç sektörü ve ilaç sektöründe hekimin marka sadakatini belirleyen etmenler ile ilgili uygulamanın değerlendirilmesi yer almaktadır.

four. Teknoloji kullanımı: Teknolojinin markayı destekleyen çekici ve etkileyici stratejiler geliştirmek için kullanılması gerekir. Marka bilinirliğini ve farkındalığını arttırmak için, teknolojinin etkin biçimde kullanılması önemlidir.

Sonuç olarak, sürecinde alınması gereken önlemler ve dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında hedef kitlenin belirlenmesi, markanın özgün bir hikayesi ve karakterinin olması, alanında uzmanlık, fark yaratma çabası ve tutarlı marka deneyimi sunma yer almaktadır.

Report this page